>>>W H Y T R A N S L A T O R F A C E B O O K

пʼятницю, 9 жовтня 2009 р.

Культова Сара Кейн на фестивалі "Драбина"

Читка п’єси Сари Кейн “Підірвані» (8 листопада 2009)

8 листопада, в неділю, вперше у Львові і у межах VI Міжнародного театрального фестивалю «Драбина» (5 – 8 листопада 2009 р.) відбудуться читки культового британського драматурга Сари Кейн «Підірвані».

Сара Кейн попри швидку смерть у 28 років стала іконою сучасної драматургії, перевернувши з ніг на голову уявлення про п’єсу.

«Підірвані» - дебютний твір Сари Кейн. Вперше поставлена в 1995 р. у лондонському “Royal Court” п’єса піддалася гостій критиці. Тільки відомий драматург Гарольд Пінтер назвав п'єсу актуальною й оцінив талант 24-річної Сари. Дія п'єси розгортається в дорогому готелі під час бомбардування міста. Пити, курити, їсти, займатися сексом, дратуватися, відчувати себе приреченим на смерть... Всього три постаті – журналіст середнього віку, набагато молодша за нього психологічно нестійка Кейт та солдат – через війну, сексуальне насильство і збочення болюче й правдиво заглядають в людську душу і свідомість у «Підірваних».

Водночас складну і актуальну п’єсу у Львові чиитатимуть: Олег Стефан, лауреат національної премії ім. Т.Г. Шевченка, актор Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, Мирослава Рачинська, актриса Львівського академічного театру імені Леся Курбаса, Павло Ар'є, драматург (Німеччина).

Вхід вільний і безкоштовний

Людям зі слабкими нервами, серцевими захворюваннями, неповнолітнім, вагітним жінкам вхід НЕ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ!!!


UPD: Читку скасовано через свинячий грип в Україні.


--
прес-служба
art workshop & festival Drabyna
drabyna@gmail.com
+38 (098) 782 04 52
www.drabyna.lviv.ua

Немає коментарів: