>>>W H Y T R A N S L A T O R F A C E B O O K

середу, 13 червня 2012 р.

Рік Стріндберґа-2012 у Львові


14 травня минуло 100 років із дня смерті видатного шведського письменника Авґуста Стріндберґа. 2012-й є у Швеції Роком Стріндберґа: у цілому світі відбуваються різноманітні заходи, приурочені до знаменної події. І в Україні також: восени у Львові відбудуться два заходи, організовані Львівським університетом імені Івана Франка за фінансового сприяння Шведського Інституту.

1) СТРІНДБЕРҐ, БРАНДЕС ТА ЄҐЕР
13 вересня, кав'ярня-книгарня "Кабінет"
У Стріндберґові часи Скандинавія мала більше спільного в культурному плані, ніж тепер. Чому так сталося — попри величезні можливості інформаційних технологій? Карл Форсберґ (Författarcentrum i Väst) та літературознавець Давід Альмер дискутуватимуть із українськими перекладачами-скандинавістами Левом Грицюком та Наталею Іваничук.

2) СТРІНДБЕРҐ ЯК СУСПІЛЬНЕ ЯВИЩЕ
14 вересня, Львівський університет імені Івана Франка
Семінар зі студентами, які вивчають шведську мову у Львівському університеті імені Івана Франка. Давід Альмер та Карл Форсберґ дискутуватимуть зі студентами про значення Авґуста Стріндберґа як полеміста. На студентів чекає одісея Швецією на зламі XIX-XX ст., а також обговорення модерності та розвитку сучасної Швеції. На цьому тлі Стріндберґ виступає не просто шведом, а й європейцем.


*


Рік Стріндберґа-2012 @ WhyTranslator:





Немає коментарів: