>>>W H Y T R A N S L A T O R F A C E B O O K

суботу, 21 серпня 2010 р.

"Хто плаче за Єммою Бломгофф": сучасна шведська поезія під акордеон


«Хто плаче за Єммою Бломгофф»:
сучасна шведська поезія під акордеон

КИЇВ: 14 вересня, 19:00, Центр Леся Курбаса (вул. Володимирська, 23-В)
ЛЬВІВ: 17 вересня, 21:00, Львівський академічний театр імені Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

ВХІД ВІЛЬНИЙ

Створений двома поетками з Швеції, Ліною Екдаль та Лінн Гансéн, та акордеоністкою Анною Ґуставсон сентиментальний музично-поетичний перформанс з елементами відеоарту “Хто плаче за Єммою Бломгофф” буде продемонстровано в Україні за підтримки Шведського Інституту. 

Прем’єра поетично-акордеонної постановки відбулася навесні в Гетерборгу і мала неабиякий успіх. Перформанс зрежисовано в такий спосіб, що сам процес його створення стає частиною кінцевого результату. На прем’єрі та подальших показах у Швеції щоразу на сцені був присутній спеціально запрошений гість. В Україні такими гостями, що долучаться грою і текстами до творення перформансу, стануть літераторки Катерина Бабкіна та Юлія-Ванда Мусаковська

Прес-конференція у Києві: 13 вересня о 13:30 “Книгарня “Є” (вул.Лисенка, 3)
Прес-конференція у Львові: 16 вересня о 13:30 “Книгарня “Є” (пр. Свободи, 7)

*

Ліна Екдаль (нар. 1964 р.) —поетка і драматург. Авторка п’яти поетичних збірок. Виступала в Україні в рамках проекту «SWIЖЕ» (2007) та на Третьому міжнародному літературному фестивалі в рамках XV Форуму видаців у Львові (2008). 2008 року в Україні вийшла збірка вибраних віршів «Про бажання стати виразною як людина» (переклав Лев Грицюк). Мешкає в Гетеборгу (Швеція).

Лінн Гансéн (нар. 1983 р.) —поетка. Дебютувала 2008 року збіркою поезій «Постукати по дереву». Входить у літературний колектив G=T=B=R=G. Мешкає в Гетеборгу (Швеція).

Анна Ґуставссон (нар. 1967 р.) — акордеоністка, музикантка, композиторка. Освіту здобувала в Гетеборзькій консерваторії. Виступала у В’єтнамі, де грала на вібрафоні в костюмі тирольської дівиці, грала на бас-барабані в Гетеборзькій опері, робила звукові інсталяції з повітряними скульптурами та гойдалками. Брала участь у низці театральних та танцювальних постановок у Швеції, а також у Осло, Рейк’явіку та Орхусі. Мешкає в Гетеборгу (Швеція).

Бйорн Гелльстрьом (нар. 1962 р.) — працює переважно з фотографією (часто — документального характеру) та відео (анімація/колаж). Фотографії публікувались у газетах та журналах, на виставках. Працює також із графічним дизайном. Співавтор мистецької відеопрограми "CMYK-TV".Мешкає в Гетеборгу (Швеція).

Катерина Бабкіна (нар. 1985) – авторка поетичної книги «Вогні святого Ельма» (Лілея-НВ, 2002), прозової – «Лілу після тебе» (Факт, 2008). Займається відеопоезією, Відеороботи брали участь у кінофестивалях та літературних фестивалях в Києві, Львові, Сумах, Луганську, Москві, Вільнюсі, Валенсії, Кракові

Ванда-Юлія Мусаковська (нар. 1982 р.)  — поетка, прозаїк. Дебютувала 2010 року збіркою поезій «На видих і на вдих».

Переклад шведських текстів: Лев Грицюк. 

*

Виступ у Львові відбудеться в рамках П’ятого міжнародного літературного фестивалю та XVII Форуму видавців.

Немає коментарів: