>>>W H Y T R A N S L A T O R F A C E B O O K

вівторок, 7 червня 2011 р.

«Далі прочитайте це...»: попередні перегляди перекладених книжок


«Далі прочитайте це...»

Літературний блог Рочестерського університету Three Percent, присвячений промоції перекладної літератури, запустив новий проект — Read This Next. У його рамках щотижня представлятимуть безкоштовний попередній перегляд якоїсь нової перекладеної книжки.

Американці вірять, що створити «buzz» можна не тільки навколо нових музичних альбомів, але й навколо цікавих нових книжок (і не обов’язково про вампірів — жартують на Three Percent). Частково за основу нового проекту взяли «попередні прослуховування музичних альбомів» (наприклад, від KCRW та NPR), що дають змогу повністю послухати альбоми, які ще не вийшли на ринок.

Щопонеділка Read This Next запощуватиме свій «попередній перегляд книжки», яка має вийти за півмісяця-місяць. Цей попередній перегляд можна буде читати онлайн, видруковувати або ж завантажувати версії для телефону/Кіндла/електронної читалки. Запощуватимуть також інтерв’ю з автором/перекладачем (у середу) та повноформатну рецензію (у п’ятницю). Так кожен читач знайде свій спосіб ознайомитися з книжкою.

Проект Read This Next уже заготував матеріалу на добрих 2 місяці: першою книжкою, з якою можна ознайомитися, став переклад роману Tyrant Memory сучасного сальвадорського письменника Гораціо Кастельяноса Мойї.

Немає коментарів: