>>>W H Y T R A N S L A T O R F A C E B O O K

четвер, 16 червня 2011 р.

New Release: поетична антологія трьох молодих грузинських авторів "Храми над хмарами" (2011)


Свімонішвілі А., Робакідзе Д., Нахуцрішвілі Г. Храми над хмарами – Тернопіль: “КРОК”, 2011. – 160 с.

“Храми над хмарами” – поетична антологія трьох молодих грузинських авторів, Амірана Свімонішвілі, Давида Робакідзе та Георгія Нахуцрішвілі. Вони дуже різні, але мають багато спільного: свіже поетичне письмо, незвичайні образи, неповторний колорит. Ця книжка – перше окреме видання цих авторів українською мовою у перекладах Наталі Трохим, Оксани Лозової та Ярини Черняк.

Про авторів
Аміран Свімонішвілі – за освітою – германіст; за фахом — викладач німецької мови і літератури в гімназії Тбілісі. Поет, перекладач поезії, автор трьох поетичних збірок; також автор короткометражного художнього фільму “Непарні числа”. Вірші перекладені англійською, німецькою, литовською, білоруською, українською мовами.

Георгій Нахуцрішвілі – також має філологічну освіту; викладає світову літературу у Тбіліському університеті. Відомий поет, перекладач (з німецької та англійської), лауреат кількох премій. Автор чотирьох поетичних збірок і двох сценаріїв для лялькового театру. Вірші перекладені англійською, німецькою, французькою, литовською, білоруською, українською, російською мовами.

Давид Робакідзе – скульптор, має мистецьку освіту. Поет. Не має виданих збірок, але друкується в періодиці. Вірші перекладені російською, англійською, литовською, білоруською і українською мовами.

*

Немає коментарів: